الجنس : عدد المساهمات : 127 النقاط : 292 تاريخ التسجيل : 05/07/2010
موضوع: طريقة عمل البط على الطريقة المصرية 2011-03-01, 14:10
انا اليوم معى طريقة عمل البط على الطريقة المصريه
طريقة عمل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] سهلة أول حاجه يغسل بالملح و الدقيق والليمون كويس عشان الريحة وبعدين ينقع فى ماء و خل لمدة 1/4 ساعة اغلى الماء وبعدين ضيفى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بس اوعي تغطيها بالغطا عشان الشوربة متبقاش غامقة وهتلاقي ريم بيطلع لازم تشيليه كل مايطلع ضيفى بصلة متوسط معاهم و بعد نزع الريم ضيفى فصين حبهان + فصين مستكة + ورقة لورا ( لورى أو غار ) + فلفل أسود وهنا ممكن تغطى على البطة ( عشان مش تطير من الحلة ) ولما تقرب تستوي ضيفى الملح [و طبعا الحاجات ديه تضاف بعد نزع الريم حتى لا تنزع معه من الأول ] و بس خلاص هى ديه كل الحكاية
ملحـــــوظة : ممكن إضافة قليل من الخل إلى الماء وهذا يساعد على سرعة النضج وتمنع ريحة الزفارة
وبعدين ممكن يكون التحمير بالفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بعد سلق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] تصفى جيدا من ماء السلق تدهن البطة بالصلصة أو السمن و تدخل الفرن و تفتح الشواية و تترك حتى تحمر مع مراعاة تقليبها على كل الجوانب حتى لا تحترق
* بعد سلق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] تصفى جيدا من ماء السلق عشان مش يفرقع السمنه في وشك سخني ملعقتىن سمن وحمري البطة فيهما مع مراعاة التقليب كلما إحمر جانب منها و تقدم فى طبق مفروش بورق من الخس أو أرز وممكن ترشي ملح وفلفل على البطه وزينيها بحلقات بصل وطماطم وفلفل